New Foundland – Elg, Bjørn og Coyote

Home » New Foundland – Elg, Bjørn og Coyote
New Foundland

RESULTATET ETTER 6 JEGERE FRA NORGE

ELG 2X1 56.500 NOK 5 dager. ELG 1X1 61.500 NOK 5 dager. ELG /BJØRN 2X1 61.500 NOK 5 dager
ELG/BJØRN 1X1 65.750 NOK 5 dager. ELG/BJØRN 2X1 65.750 NOK 6 DAGER JAKT
ELG/BJØRN 1X1 69.500 NOK 6 DAGER JAKT
Det er inkludert 1 coyote på alle jakter.

New Foundland
New Foundland

Fellingsprosenten ligger på 90 %.
Prisene er inklusive transporter i fra deer lake airport til lodger, lisenser og tax opphold i campen med ful forpleining.
Ikke inkludert: alkohol, trofe behandling. Fly billetter, våpentransport, canadisk våpen lisens 25 C $, eventuelle overnatinger utenom campen (her kan vi bruke hyttene mine, tilnærmet gratis), tips til kokke og gaider.
New Foundland (The rocke) har ikke bare nord Americas tetteste bestand av elg, men en av verdens tetteste bestander, dette med sine over 150.000 dyr i sommer halvåret.
Det tas ut over 30.000 tusen dyr i jaktperioden i fra august til midt i januar, dette både av den lokale befolkningen, og outfitere som har sine camper sprett utover den fleste jakt sonene på øya.
De mest vaneligge jakt formene som utøves på øya er lokke jakt, snik og posterings jakt, det er ikke lov å bruke hunder til jakt eller hundesøk av skade skutt stor vilt på øya.
Det kan jaktes med både rifle og bue…( til bestemte tider og regler).
Den mest spennende jakt formen for trofé jegere, er under brunsten (oktober / første uke i november, men dette er av hengi av sone og 2 brunst perioder )
Undere brunst perioden så utføres alle de 3 kjente jaktformene … med lokking hvorav elgen på NF er muligens den mest verbale i verden.
Snikk jakten foregår på at man snikker seg in på elgens som man enten har hørt eller sett ute i terrenget, det kan også være kjente lokalisjoner hvor elgen bruker å stå….her lønner det seg å bevege seg som en annen elg ( lyd, lukt, vind ) eller så må man liste seg på tå å være indianer.
Posterings jakt foregår med at man som regel går eller klatrer opp på et høyere punkt, for å så bruke kikkerten flittig utover landskapet, som regel så kan man se i flere km. Her ser vi etter reflekterende gevir fjøler i ungskogen eller dyr som beveger seg ute på større flater og myrer. Her kan man sitte opptil flere timer for å oppservere og lokalisere de beste dyrene, noen ganger så følger men dyrene til at de går og legger seg for dagen, før man sniker seg fram i posisjon.
Elgjakten på øya, lar seg som regel kombinere med forskjellige arter som woodlancarabu (skogs rein) svartbjørn og coyote. Dette litt etter hvilken sone man jakter i, og tid på sesongen.
Det mest vanlige er at man kombinere med en svartbjørn, noe som det finnes svært godt om i våre soner på øya ….det skytes årlig bjørner over 600 pund på øya, noe som er svært så bra. alle som har et ubrukt storvilt lisens kan jakte coyote…( dvs. når du har skutt elgen og bjørnen din, så kan du ikke jakte lovlig på coyote, med mindre du kjøper en ny lisens til 3 dollar, og bruker et våpen med kaliber 243 eller mindre )
Våres lodger og spike camper…
5 av våres faste samarbeids partnere fra New Foundland har i alt over 10 lodger og et utall spike camper sprett rundt på øya. 4 av de nyeste lodgene er i fra 2013 eller nyere. Alle sammen som en ligger i fra 3-4 km til over 30 km i fra hovedveier in i terrenget … mange av spike campene må man fly eller bruke terreng gående kjøretøy for å nå … noen plasser bruker vi båt og kano.
Lodgene, er bygget for formålet og er som regel praktiske og man er som regel delt in på dobbelt rom, Man blir servert hjemme kokkelert mat med lokale tradisjoner, noe som i seg selv er en høydare..
Transporten til og fra lodgene utføres av outtfiteren og gaidene deres, dette kan være alt i fra 1-4 timers kjøre tur i fra nærmeste flyplass. Når man først har komet seg ut til lodgen eller campen ( bil båt helikopter eller fly ) såp er det opp til vær enkelt gaide hvor han vil bringe jegeren for best sjanse, noen dager blir den mye kjøring for å nå hemmelige destinasjoner som ligger avsides til …..andre dager så er det gjort oppservasjoner rundt campen som til sier at man går rett ut til fots, padler eller tar atv è.

NÅR JAKTER VI
Etter erfaring så er det beste å jakte i brunsten ca 2 uka i oktober. Da er det mest liv i skogen, og man har flest opplevelser, både på elg og bjørn. I september så kan det for være veldig varmt og da er det vanskelig. Jakt dagen starter som regel kl 0400 så man får nok tid til å komme seg ut i skogen før det lysner. Man jakter som regel helt fram til det er mørkt med en pause midt på dagen da det er stille i skogen.

HVOR JAKTER VI FRA
Jegeren jakter i fra de best antatte lodgene og campene, som er basert på oppservasjoner gjort året føre på samme tidspunkt, og sommer halvåret. det er som oftest gaiden som vet hvor de vil dra, alle har sitt lille honny houl … jakt områdene er store, og strekker seg som regel med over en times bil kjøring i alle retninger. Det er veldig vanlig å kjøre et stykke in på en uframkommelig vei… for å så gå et stykke, så man er aleine…..

Gruppene kan fort bli delt opp i 2 og 2 for å få best mulig ut telling av terrenget og guider.

HVA JAKTER VI PÅ
Vi jakter i hovedsak på trofé elger med enten høye eller vide gevirer… det er 2 forskjellige gevir føringer på øya. de dyrene som lever i de trangeste skogene blir som regel høye, butte og svarte med en høy synkronisert gevir føring, (stamp) de andre blir korter i beina lengre, og mere brune i fargen. de har en breiere føring av geviret, og lever som regel i mere åpne og glisne områder, som på fjellet. De breieste og flotteste gevirene som har blitt målt i NF er på 63-64 tomer, ( husk at det er mange ujålete lokale jegere på øya, som ikke tar seg tid eller bryet med å måle )
Det har vært sesonger der vi har vært med på å skyte 57 54 54 52-51-48 tommer. DETTE ER APPSULUT IKKE EN STANDAR Å NOE Å FORVENTE … men moro lell )
Man kan mer forvente seg trofeer fra 38-50+ det er jo helt etter hva jegeren og gaidene gjør, … det fines plenty av mindre elger i området også

Det er svært vanlig å kombinere elg jakta med en svartbjørn lisens … da det er svært så store muligheter for å treffe på en svart kled bamse som er ute på blåbær tur eller leter etter annet å spise … området er kjent for solide bjørner, med store hoder… det er også medfølgende coyote lisens på elg og bjørn lisensen, det er mulig å skyte 2 bjørner på lisensen, men det følger bare med en på combi pakka, nr 2 må betales utenom… Binna blir i snitt fra 150 -259 pund på øya, men har selv skutt binne på over 300 pund han bjørnene ligger på 300- 450 pund
Woodland caribu (skog reinsdyr ) kan også jaktes i samme perioden, men har en høy etterspørsel, og man må våre tidlig ute for å få det..

VÆRET
Været på øya kan variere særdeles fort og ofte …. Det er ikke unormalt med 25 varme, så på følgende 30 cm snø, og mye vind …..som regel så er det 3 dager med fint vær, og 2 dager med litt mere lurvete vær ….. noen av de større dyrene som vi har skutt på øya er felt på dager med mye vær. ( elg 50 tommer +32 grader, elg 51 tommer orkan med høy vind snø og regn ) så det er alltid noe som skjer på dager med mye vær.

JAKTREISEN
Dere ankommer på avtalt fly plass,( helst lørdag ) der dere blir hentet og kjørt til de respektive campene (søndag) så jaktes det i fra mandag til og med fredag, hvis det ikke er avtalt noe annet lørdags morgen fraktes man til bake til flyplass området for hjem reise ( hvis ikke annet er avtalt)
Det vil bli prøvd å tilrette legge aktiviteter for de jegeren som tagger ut tidlig, Vi disponere 3 ulike hytter for utenom loddgene, som vi kan bruke til sosialt samvær for de som er ferdig

KRAV TIL JEGEREN
Jegeren må følge lover og regler samt lokale bestemmelser under jakta, for best forvaltning, og human avskyting.
Det settes en del krav til de reisende, alle som skall reise, må på se at de har skutt in våpen som de vet hvordan går på 10-100- 300 + meter dette for å kunne avlive på skutt vilt fra avstand. De skal test skyte våpenet ved ankomst, for å se at det fungerer.
Jegeren skall være ærlige om egen fysisk helse … så vi får tilrettelagt best mulig jakta for dem dvs. har et trøblete kne eller lignede, så får du ikke utdelt en med 7 mil sko, men en med en atv eller en som har områder med mye og lett tilgjengelige stier ….osv
Jegerne skall å ha med resepter på livs viktige medisiner, å informere tur operatør om dette før avreise.

HVA JEGEREN BØR GJØRE FØR AVREISE
Han bør sjekke at alt utstyr fungerer, og ikke stille med nytt u prøv utstyr… sko, støvler osv.
Han bør ta seg en par turer med let sekk i ulent terreng med utstyrt de planlegger å bruke på turen.
Han bør lese igjennom anbefalt pakk liste, å forholde seg til den røde tråden …
Jegeren skall melde i fra til tur operatøren før avreise, om han føler at noe er uklart.
Husk en for alle – alle for en …

Det refunderes 1000 cad ( ca 6,400) ved ikke opp nådd fear skudd mulighet på elg med 10 spirer eller mer. Med dette menes, at har man hatt en skudd sjanse på et dyr av denne størrelsen, men latt denne gå i på vente av større dyr, så bortfaller refunderingen.
Det refunderes heller ikke penger for bom skudd, eller skadde dyr.
Bjørn refunderes ikke, da det ikke er den prioriterte jakta. ( bjørn refunderes, bare hvis det jaktes kun bjørn, og med dette for øye ) bjørn 500 cad.

MAKISMAL FORBEREDELSE I FORKANT GIR DET BESTE UTGANSPUNKTET

Scroll to Top